# Meet the Teacher Autumn 2022

Welcome to year 3

#### Year 3 Team

Miss Given

Mrs Marks

Mr Gallier

Miss Buckland



### Daily Routines

Classroom doors are opened at 8:40am.

Register is taken at 8.55am and lessons start at 9am.

Morning break - 10.45am - 11.00am.

Fruit or vegetables only for morning snack please - these are not provided.

Milk is available on request - please speak to the office team.

Break for lunch from 12.00pm to 1.00pm. Please ensure hot dinners are booked.

End of day routine/collection please notify school about anyone different picking up (Over 18 only)

Y3 - Rosen Timetable 2022-23							
Session	Monday	Tuesday Wednesday Thursday		Friday			
08:45 - 08:55	Handwriting Practice	No-Nonsense Spelling Practice Handwriting Practice No-Nonsense Spelling Practice		No-Nonsense Spelling Practice	Handwriting Practice		
08:55 - 09:00	Registration	Registration Registration Registration		Registration	Registration		
1	Whole School Assembly	Handwriting Input & Practice PSHE Handwriting Input & Practice (09:00 – 09:45)		Celebration Assembly			
09:00 - 09:30	30 mins	20 mins 20 mins		20 mins	30 mins		
2	PE (9:20 – 10:45)	English (09:20 – 10:30)	45 mins English (09:45 – 10:30)	English (09:20 – 10:30)	English		
09:30 - 10:30		1 hour 10 mins	45 mins	1 hour 10 mins	1 hour		
3		Arithmetic	Arithmetic	Arithmetic	Arithmetic		
10:30 - 10:45	1 hour 25 mins	15 mins	15 mins 15 mins 15 mins		15 mins		
10:45 - 11:00	Break (PPA)	Break	Break	Break	Break		
4	PE (11:00 – 11:35) 35 mins Arithmetic	Maths	Maths	Maths	Maths		
11:00 - 12:00	25 mins	1 hour	1 hour 1 hour 1 hour		1 hour		
12:00 - 13:00	Lunch	Lunch	Lunch	Lunch	Lunch		
5	No-Nonsense Spelling Input	RFP	Languages (13:00 –13:35)	No-Nonsense Spelling Input	No-Nonsense Spelling Input		
13:00 - 13:15	15 mins	15 mins		15 mins	15 mins		
6	English	Computing	35 mins Music (13:35 – 14:10)	Science	Humanities		
13:15 - 14:10	55 mins	55 mins	35 mins	35 mins	55 mins		
7	Maths	Art/DT	RE	Science	Humanities		
14:10 - 15:05	55 mins	55 mins	ns 55mins 55 mins		55 mins		
9	Story Time/RFP	Story Time	Story Time/RFP	Story Time/RFP	Story Time/RFP		
15:05 - 15:15	10 mins	10 mins	10 mins	10 mins	10 mins		

PCADEM

## PE

- Monday
- Children can arrive in PE kit, but MUST bring uniform to change into afterwards.
- No earrings (staff are not able to remove or tape earrings).
- If unable to participate please inform a member of staff of the reason.

### **Uniform**

#### Everyday:

- Navy v-neck jumper or cardigan with the school logo
- Teal polo shirt
- Black trousers or black skirt
- White/grey/black socks
- Blue gingham dresses in summer
- ► Flat black shoes (no trainers)
- Stud earrings only, no other jewellery (unless religious reasons)

#### Please label uniform!



#### **Uniform**

#### PE kit:

- Plain navy/black shorts
- Plain navy/black jogging bottoms
- Plain white t-shirt
- Plain navy/black hoodie/jumper
- Trainers
- Sun hat in summer
- No jewellery

#### Please label uniform!







# 123 MAGIC - School behaviour strategy for promoting positive behaviour.

Warnings "that is 1, that is 2..."

- □ "That is 3" = consequence.
- Consequences are personal to the individual child. E.g. missing a part of a playtime or choosing time.
- Immediate 3 (Unacceptable behaviour)
- Behaviour is recorded and monitored
- Parents contacted and a senior member of staff notified.
- A consequence is given. Immediate 3 letter sent home. Please discuss this with your child. The reply form must be returned to school.



## Year 3 homework

Year 3	•	Daily reading
	•	Maths recall sheets
	•	English basic skills activity, including handwriting, spellings
		and comprehension activities
	•	TT Rockstars



Mobile phones must not be used within the school grounds.

### Parent Participation

- Read with children at home
- > Support with homework completion
- Ensure children are equipped for each day
- Reinforce expectations
- Keep up to date via the newsletter (mufti days, cake events etc).
- ► Event attendance



## Any Questions



